Dry Martini

Dry Martini

Innehåll

3 cl Gin
1 cl Dry Vermouth, Noilly Prat

Tillredning

Dekorera med två oliver på en drinkpinne. Alternativt serverar du oliverna på is i ett glas bredvid.
För en twist kan du snurra ett citronskal och hänga över glasets kant eller cocktailpinnen.

Kuriosa

Proportionerna i denna drink varierar från ursprungsreceptets lika delar gin och torr vermouth, till extremt torra blandningar med endast 1 del vermouth och 15-20 delar gin.
Fråga gästen hur de vill ha sin drink. Om den ska bli torrare så minskare du på vermouthen.

På Cocktailskolan blandar vi Dry Martini genom att slå ingredienserna över is i blandglaset och rör om bestämt med en barsked 3-5 sekunder. Sedan silar vi upp drinken i ett kylt cocktailglas och vrider ett citronskal över drinken. Två oliver på en cocktailpinne läggs i glaset. Snyggt är även att servera oliverna på is i ett glas bredvid.
Notera att drinken på bilden är en Dry Martini with a twist, vilket fås genom att snurra en bit citronskal och hänga över cocktailpinnen eller glasets kant.

Drinken skapades 1910 av Martini Di Armadi Taggia på Knickerbocker Hotel, New York.