Utbildningar

cocktailskolans utbildningar göteborg

Bartender

Göteborg

Hos oss får du den bästa utbildningen, så att du kan känna dig trygg i ditt yrke!

drinkar
  • Barteknik, Baristateknik
  • Drinkblandning, Mixologi
  • Dryckeskunskap
  • Free pouring, Flair,Speed mixing
  • Kundservice
  • Serveringsteknik
  • Praktik
  • Alkohollagstiftning
  • Kassahantering
  • Öl- och vinkunskap

Du kan läsa hela kursplanen här

Vår skola i Göteborg har det perfekta läget mitt i centrum där driver vi vår utbildning i våra egna trivsamma lokaler. Det är bara 15 minuters promenad från centralstationen och Nordstan. Nära Heden, Ullevi, Avenyn och Scandinavium och Liseberg.

Här kan vi även erbjuda praktikplatser på kända restauranger och nattklubbar. Det var här i Göteborg som Cocktailskolan startade och vi har sedan dess bara blivit allt mer populära.

Som elev i Göteborg går du för vår lärare Joachim Ditlevsen som varit med från starten. Han är författare till boken Baren, som är vårt kursmaterial. Joachim är en mycket engagerad lärare med stor kunskap inom ämnet.

Alla prisuppgifter finns här och alla kursstarter hittar du här

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen som elev till skolan i Göteborg.

anmäl dig nu
sideContent top

Anmälan kan göras på vår hemsida, ringa till oss eller via ett mail.

Mailar ni in er ansökan så tänk på att ni måste ange för- och efternamn, din adress och vilken kursstart du är intresserad av.

I mån av plats så tar vi in anmälningar gjorda ända fram till kursstart men eftersom plats inte kan garanteras förrän du betalt anmälningsavgiften är det en bra idé att anmäla sig i förväg.

Praktik

I Sverige följer efter kurstiden på skolan tre veckors praktik, på ca. 80 timmar.

Vi har praktikplatser på pubar, restauranger och hotell i Göteborg och Malmö. Det går även bra att göra sin praktik på annan ort. Då måste du söka den praktikplatsen själv men det brukar inte vara några problem. Vi kan också i viss utsträckning hjälpa till även med det.

Examen

Slutprovet/juryprovet görs i slutet av fjärde kursveckan.

Provet består av en teoretisk och en praktisk del. Det praktiska provet utförs inför av en speciellt utvald jury bestående av branschfolk med mycket gott renommé.

Betygskalan är Godkänd, Väl Godkänd och Mycket Väl Godkänd